ICOM - ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

 ICOM - ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 



Κύριο μέλημα του ICOM είναι η επισήμανση και η αντιμετώπιση των προβλημάτων των μουσείων και των εργαζομένων σε αυτά, και η ανάπτυξη του κλάδου της μουσειολογίας.

Στις 16 Νοεμβρίου 2021, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums / ICOM ) γιόρτασε την 75η επέτειο από την ίδρυσή του.

H ιστορική αυτή επέτειος συμπίπτει με μια περίοδο, κατά την οποία ο διεθνής αυτός οργανισμός βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Τον περασμένο χρόνο, παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, το διεθνές δίκτυο των μουσείων λειτούργησε σε πνεύμα δημιουργικότητας και καινοτομίας ενισχύοντας τη δύναμη του ICOM.

18  Μαΐου : Διεθνής Ημέρα Μουσείων 

Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνει κατά τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης τιμά κάθε χρόνο ένα ή περισσότερα ελληνικά μουσεία, όπου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού.

** Τη 18η Μαΐου, η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη**

Ιστοσελίδα ICOM

Σχόλια