ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ





Η Κεντρική Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτήριο στο Ψυχικό.
 
Το έτος 2014, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) συμπλήρωσαν έναν αιώνα από την ίδρυσή τους, έχοντας διανύσει μια μακρά ιστορική διαδρομή αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς. 

Η Κεντρική Υπηρεσία πραγματοποιεί μία σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων  προσαρμοσμένα στην ηλικία και τις δεξιότητες των εκπαιδευομένων. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν εργαστήρια, εκθέσεις αρχειακού υλικού, οπτικοακουστικού υλικού, μέσω των οποίων εξοικειώνονται οι χρήστες με σημαντικά γεγονότα της ιστορίας.





Αρχειομνήμων 

Το δυναμικό σύστημα διαχείρισης αρχειακών δεδομένων @ρχειομνήμων σας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στις αρχειακές συλλογές των Γενικών Αρχείων του Κράτους, να αναζητήσετε τεκμήρια με βάση την αρχειακή περιγραφή τους και να δείτε στην οθόνη σας τα ψηφιακά τους αντίγραφα, που ζωντανεύουν τα ίχνη του παρελθόντος.  Η άμεση προβολή των τεκμηρίων που έχουν ψηφιοποιηθεί, συμπληρώνεται με τη δυνατότητα περιήγησης στο αρχειακό υλικό που φυλάσσεται σε όλες τις κρατικές αρχειακές Υπηρεσίες, που τροφοδοτείται με κάθε νέα συλλογή, η οποία ταξινομείται και ψηφιοποιείται.  (Σύνδεσμος)



Σχόλια